Thuiswerkblog #5

Ook zo benieuwd naar hoe anderen dat thuiswerken eigenlijk invullen?

In deze blogs wil AdVinci je een kijkje geven in het thuiswerkleven van onze medewerkers. Het is alweer week 5 van de serie, en daarmee zijn we toegekomen aan de blog van een van onze meer ervaren medewerkers, een Bouwplantoetser werkzaam bij de gemeente Voorst!

Ik ben een van de meer ervaren krachten bij AdVinci en als bouwplantoetser gedetacheerd bij de gemeente Voorst. Voor de coronacrisis betekende dit voor mij dat ik dagelijks een fijne fietstocht had van Apeldoorn (mijn woonplaats) naar Twello (waar stadhuis van gemeente Voorst staat). Nu ik thuis aan het werk ben, hoef ik alleen maar naar zolder te klimmen. Daar staat een bureau waar ik nu mijn uren werk. Meteen na de eerste thuiswerkdag heb ik een extra scherm aangeschaft, want met twee schermen is het voor mij veel prettiger werken. Ik werk nl. als bouwplantoetser. Op het ene scherm staat Squit open en op het andere scherm ruimtelijkeplannen.nl of bouwbesluitonline.nl.

Elke ochtend gaat om half zes de wekker en mijn vrouw en ik staan dan allebei op. Mijn vrouw gaat meteen aan het werk en ik ga eerst omkleden en dan aan het werk. Rond half acht worden onze drie kinderen wakker en gaan we samen ontbijten. Dat is wel een van de leuke dingen van het thuiswerken, dat we de hele week samen als gezin kunnen ontbijten. Eerder zat ik al op de fiets naar Twello voordat de anderen beneden waren. Of was ik er wel, maar mijn vrouw al naar het werk.

Tot aan de lunch ben ik weer op zolder aan het werk, terwijl mijn vrouw het schoolwerk van de kinderen begeleid. Onze kinderen zitten alle drie op de basisschool. Christianne is de oudste, ze is bijna 10 en zit in groep 6. Daarna komt Jorrit van 8 en hij zit in groep 4. De jongste, Tobian, is net 5 geworden.

Rond kwart over twaalf gaan we samen lunchen en daarna maken we samen even een rondje op de fiets of lopend door de buurt. ’s Middags gaan de kinderen lekker spelen, of met elkaar of met de buurkinderen. Ik ga dan weer verder met mijn werk op zolder met af en toe even een fietstochtje naar Twello om bouwdossiers in te zien. Mijn vrouw werkt ’s middags aan de keukentafel ook nog een uurtje of twee uurtjes.

Koken doe ik soms wel en andere keren kan ik aanschuiven om vijf uur. We eten lekker op tijd, zodat we na het eten nog even samen een rondje kunnen fietsen of wandelen. We hebben al vele mooie plekjes in de omgeving ontdekt.

Bovenstaande was ons ritme toen de kinderen helemaal niet naar school gingen. Vanaf 11 mei is dit weer overgegaan in een nieuw ritme moeten vinden, want vanaf die datum worden de kinderen op maandag en donderdag weer op school verwacht. En een dag daarvan naar de bso.

Het thuiswerken is op zich prima te doen. We zijn allemaal gezond. Ik heb een goede werkplek met goede apparatuur en accessoires. En ik ben meer bij mijn gezin. Maar ik mis het contact met collega’s wel heel erg. Ik zal het fijn vinden als we binnenkort ook weer wat dagen op het gemeentehuis in Twello mogen werken.