Thuiswerkblog #1

Ook zo benieuwd naar hoe anderen dat thuiswerken eigenlijk invullen?

In deze blogs wil AdVinci je een kijkje geven in het thuiswerkleven van onze medewerkers, met als eerste: Dominique!

07:00 Goodmorning Sunshine!
Mijn dag begint, zoals altijd, met het afgaan van niet 1, niet 2, maar 3 wekkers. Daaruit mag blijken dat ik niet zo’n ochtendmens ben. Na het nodige gesteun en gekreun sta ik een kwartier later naast mijn bed en kleed ik me aan. Ik poets mijn tanden, was mijn gezicht, kam mijn haar en ben uiteraard alle 170 haarspeldjes kwijt die gisteren nog gewoon op het plankje lagen. Dan maar een knot. Ik plamuur mijn slaaplijntjes gauw dicht met een dagcrème en loop de trap af richting het koffiezetapparaat.

Rond 08:00 is de hond eruit geweest, heb ik mijn dubbele bak koffie en mijn dagelijkse portie cement, zoals mijn vriend het noemt (kwark met havermout), op en kan mijn dag officieel beginnen. Op dit punt kan ik redelijk helder denken en begin ik als een normaal mens te functioneren. Tijd om aan het werk te gaan dus.

Ik open mijn laptop en kijk of er zich dringende zaken in mijn mailbox bevinden, mailtjes waar ik kort op kan antwoorden werk ik alvast af. Daarna ga ik over tot de orde van de dag en maak ik een blokkenschema met taken. Na elk blok van 3 kwartier mag ik een kwartier ‘’rust’’ nemen waarin ik kan doen waar ik zin in heb zodat ik fris aan het volgende blok kan beginnen. Een methode die goed werkt als je, net als ik, de concentratiespanne van een goudvis hebt en moeite hebt om je taken succesvol af te ronden zonder deadlines.

Mits je je eraan houdt.

Lonkend wenkt de zon mij naar buiten na mijn eerste blok werk en ik kom er na 20 minuten gelukzalig in de zon zitten achter dat mijn volgende blok alweer is begonnen. Oeps. Snel naar binnen en doorrrrrrr.

Zo rond 12:30 uur voel ik een natte neus tegen mijn been aan en hoor ik een staart over de grond heen en weer gaan, 2 bruine ogen kijken mij intens aan. Tijd voor een wandeling! Tussen de middag wandel ik achter mijn huis langs het platteland op, heerlijk met dit mooie weer en goed om de conditie een beetje op peil te houden. En Sjaak (Charlie, de Labrador) geniet met volle teugen van het banjeren door modderige oevers, het uitdagen van koeien in de wei of het gewoonweg niet luisteren naar wat ik zeg. Na een kilometer of 5 komen we voldaan, en Sjaak tot aan de kin onder de modder, thuis en doe ik een poging hem af te spoelen met de tuinslang. Na 10 minuten is niet alleen de hond zeiknat, maar ik ook. Sjaak is daar blijer mee dan ik.

Na een middag met nog een viertal blokken begin ik met koken en bedenk ik welke oefeningen ik ga doen. Als fervent danser is het ook belangrijk om dat een beetje op peil te houden, ook al zijn de dansscholen dicht. Als mijn vriend thuiskomt eten we samen en laat ik de hond nog even uit. Ik geniet van de avondzon op mijn gezicht en mijmer een beetje voor me uit terwijl ik loop. Als ik thuiskom kleed ik me om en is het tijd om lte gaan sporten in de woonkamer. Ik gooi er een BEAST MODE playlist van Spotify tegenaan en voel me een ware Olga Commandeur.

20:30. Moe, voldaan en in de pyjama plof ik op de bank. Ik neem een klein glaasje witte wijn en denk aan vandaag, morgen, gisteren en over een maand. Na een kwartiertje schei ik ook daar mee uit, het is mooi geweest en mijn hoofd is moe.


Het is tijd voor het laatste blok van de dag, ontspannen!