Thuiswerkblog #6

THUISWERKBLOG #6

Ook zo benieuwd naar hoe anderen dat thuiswerken eigenlijk invullen?

In deze blogs wil AdVinci je een kijkje geven in het thuiswerkleven van onze medewerkers. Inmiddels week 6, we zijn toegekomen aan de blog van een van onze meest recente aanwinsten: Henrieke! Die ons sinds februari als Trainee Energietransitie is komen versterken bij de OFGV in Lelystad.

Hier een inkijkje in mijn werkdag! Ik ben sinds eind februari werkzaam als trainee bij de OFGV. Dit is mijn eerste ‘echte’ baan. Het is bijzonder om ingewerkt te worden in een pandemie, maar ik zal jullie een dag uit mijn leven schetsen. Ik werk 24 uur en studeer daarnaast nog, dus een typische dag bevat vaak ook een college, of ander werk voor mijn studie. 

De wekker gaat om half 8, en nadat ik toch nog even ben blijven liggen is het echt tijd om eruit te gaan. Een douche, ontbijt en broodnodige bak koffie later pak ik mijn laptop erbij en begin met het werk voor vandaag.

Ik ga bezig met een stuk dat ik schrijf over de omgevingswet en energiebesparing en heb een vergadering met twee collega’s over de Europese aanbesteding waar we mee bezig zijn. Om 12.30 zijn mijn ogen vierkant, dus is het tijd voor lunch, die ik afsluit met een wandeling. Ik woon aan de Leidsche Rijn, en je kunt heel mooi wandelen daar.

Om 13.30 ga ik verfrist weer aan de slag. Het stuk afmaken, een agenda voorbereiden en me nog verder inlezen in de taken en verantwoordelijkheden van de omgevingsdienst. Voordat corona roet in het eten gooide was ik veel meer aan het vergaderen, maar dat gaat niet meer. Voor mij wordt dat opgevangen door heel veel inlezen. Om 15.15 heb ik een college, dat markeert het einde van mijn werkdag. Daarna is het tijd voor de afwas, eten koken en omdat ik toch in de keuken bezig was bak ik ook maar een Banana bread. De dag wordt afgesloten met het kijken van de serie Limitless (aanrader), met mijn vriend.

-Henrieke