AdVinci Zoekt: Adviseurs Duurzaamheid

Voor de Regio Midden-Groningen is Advinci op zoek naar 3 AdViseurs Duurzaamheid met verschillende profielen. Het gaat om de volgende functies:

 • Een beleidsmedewerker Energie en Duurzaamheid voor de implementatie van de duurzaamheidsvisie.
 • Een projectleider Aardgasvrije wijk met relevante ervaring met projectmanagement en woningbouwcorporaties.
 • En een projectleider Transitievisie Warmte met ervaring in vergelijkbare projecten.

Midden-Groningen heeft in 2019 een duurzaamheidsvisie vastgesteld. Deze regio wil de komende maanden extra slagen maken met de implementatie van nieuw beleid en projecten ten behoeve van duurzaamheid en de energietransitie. AdVinci zoekt daarom 3 medewerkers met stevige ervaring en ambitie. Bij de functies horen senior-tarieven, ze starten vanaf 28 oktober en zijn voor 36 uur per week.

Inhoudelijke informatie functies:

Beleidsmedewerker Energie en Duurzaamheid

In 2020 heeft Midden-Groningen een Plan van Aanpak Duurzame bedrijfsvoering opgesteld. Daarmee wordt duidelijk dat Midden-Groningen haar bijdrage aan het energie- en duurzaamheidsbeleid serieus aan het vormgeven is. Zo wil zij de energieprestatie van het gemeentelijk vastgoed verbeteren, afspraken maken hoe invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, projecten in de samenleving die bijdragen aan duurzame ontwikkeling faciliteren, de jeugd betrekken bij duurzame ontwikkeling, en een fairtrade gemeente worden. Daarnaast speelt de energietransitie een belangrijke rol. In dit kader wordt eind 2021 de transitievisiewarmte (TVW) vastgesteld. In 2021 rolt de gemeente Midden-Groningen tevens de RRE regeling uit binnen haar gemeentegrenzen.

Aanvullende eisen:

Je hebt een HBO-opleiding of WO-opleiding in een relevante inrichting en hebt meerdere jaren werkervaring binnen het energie- en duurzaamheidswerkveld. Je bent analytisch en zorgvuldig, en weet dit te koppelen aan een pragmatische en resultaatgerichte werkhouding.

Projectleider Aardgasvrije wijk

Binnen deze functie zul je leiding geven aan een pilot Aardgasvrij Wijk. Hierbij horen taken als zorg dragen voor het opstellen van een projectplan, het inrichten van de projectorganisatie, en de aanbesteding van werken/ diensten etc. Tevens zul je zorg dragen voor bewaking en rapportages over de voortgang, het opstellen en monitoren van risicoanalyses, en de uitputting van middelen.
Het leiding geven aan een pilot aardgasvrije wijk is een complex project waarmee nog niet veel ervaring is; het betreft de gehele fase van plannen maken tot en met uitvoering, en er zijn over het algemeen veel partijen bij betrokken die allen een geheel andere positie in het project innemen. Denk hierbij aan professionele partijen die bouwen/ construreren en de burgers die in de huizen
wonen die aardgasvrij worden gemaakt. Het leiding geven omvat projectmanagement en procesmanagement. Wij hebben momenteel 1 lopende pilot Gorecht-Noord (ongeveer 1000 woningen waarvan een groot deel hoogbouw en corporatiebezit). De pilot in de pijplijn betreft een veel kleiner aantal individuele particuliere woningen.

Aanvullende eisen:

De kandidaat heeft een ruime ervaring met woningbouwprojecten, van het opstellen van plannen tot en met de uitvoering. Combineert harde skills (voortgangbewaking en bewaken financien) met soft skills (regisseren participatie). Heeft ervaring met besturen bij gemeenten en het samenwerken/ afstemmen met woningbouwcorporaties.
Je hebt aantoonbaar op je CV minimaal 5 jaar ervaring met het leiding geven aan
complexe projecten; Je hebt aantoonbaar op je CV ervaring met woningbouwprojecten van planvorming tot en met uitvoering.

Projectleider Transitievisie Warmte

Eind 2021 moet Midden-Groningen een Transitievisie Warmte hebben opgesteld. Dit is een forse klus. Voor het opstellen van de Transitievisie Warmte zijn zij daarom op zoek naar een projectleider. Midden-Groningen is momenteel bezig met het opstellen van een plan van aanpak voor het opstellen van de visie. Het is de bedoeling dat de projectleider met dit plan van aanpak aan de slag gaat. De opdrachtgever voorziet vanaf de start van het project een nauwe samenwerking met interne en externe betrokkenen.

Aanvullende eisen:

Je hebt een HBO-opleiding of WO-opleiding in een relevante richting en hebt meerdere jaren werkervaring binnen het energie- en duurzaamheidswerkveld, in het bijzonder met energievraagstukken gekoppeld aan de gebouwde omgeving. Je bent analytisch en
weet dit te koppelen aan een pragmatische en resultaatgerichte werkhouding. Omdat de visie in nauwe samenwerking met interne en externe betrokkenen tot stand komt verwachten wij tevens dat de projectleider ervaring heeft met dergelijke processen.
Je beschikt over een HBO of Wo opleiding in een relevante richting; Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring binnen het werkveld energie en de gebouwde omgeving.

Werken bij AdVinci

AdVinci is een Advies- & Detacheringsbureau voor de lokale overheid in het Ruimtelijk Domein. Een speerpunt van AdVinci is het opleiden van starters die afgestudeerd zijn in een van de betreffende vakgebieden. Onze missie is jong talent zonder ervaring hun eerste baan te bieden bij de lokale overheid. Zo maken we de sector elke dag toekomstbestendiger en kunnen we jou de kans geven die je verdient.

Wat kun je verwachten van AdVinci:

 • AdVinci bemiddelt voor je om mooie opdrachten bij de overheid uit te kunnen voeren.
 • Ondersteuning vanuit AdVinci.
 • Kennis en ervaring die collega’s met je delen.
 • Een superleuk team.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Eindeloze groei- en ontwikkelmogelijkheden.

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op.
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting.
 • Je werkomgeving is dynamisch.
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau.
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden..

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Neem vooral contact op voor meer informatie of om te solliciteren!

Hopelijk tot snel.

Soort dienstverband: Voltijd/Part-time in overleg. Uitzicht op vast dienstverband bij AdVinci en/of de opdrachtgever.

e-mail

Solliciteer direct!