(Technisch) Projectleider Regionale Energie Strategie

Voor een opdrachtgever in Limburg is AdVinci op zoek naar een Projectleider Regionale Energie Strategie. Technische kennis is een pré.

Energietransitie is een opgave en een kans. In meerdere opzichten. De opmars van duurzame energie en warmte levert, samen met energiebesparing, winst voor mens en milieu, maar ook voor het bedrijfsleven. Het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technologieën leidt tot kansen voor bestaande en nieuwe ondernemingen en samenwerkingsverbanden. Tegelijkertijd dient de energietransitie voor alle partijen haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar te zijn. Bij het vinden van een balans tussen ambitie en realiteitszin moeten er ook in de regio’s Noord- en Midden-Limburg concrete keuzes worden gemaakt. Voor winst- en verlies-denken is geen plek, de keuzes dienen op basis van gelijkwaardigheid binnen de regio tot stand te komen.

Wat houdt de opdracht in?

Als technisch projectleider draag je, samen met de projectgroep, zorg voor de totstandkoming van de Regionale Energiestrategie (RES) in een complex krachtenveld. Je draagt zorg voor een gedragen totstandkoming van de technische uitwerking in de RES 1.0. Hiervoor breng je gemeenten, provincie, waterschap en andere partijen op inspirerende wijze bij elkaar. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van de werkgroepen om tot een gezamenlijk resultaat te komen. Je draagt zorg voor betrokkenheid van de deelnemende organisaties onder andere door deelname in de werkgroepen en door het organiseren van onderlinge afstemming tussen de onderliggende werkgroepen. De technisch projectleider werkt in nauwe samenwerking met de  programmamanager die verantwoordelijk is voor het opleveren van het totale eindproduct. Je werkt vanuit enerzijds een systeemgerichte benadering (energie -vraag, -aanbod, -infrastructuur) en anderzijds vanuit een participatieve benadering (samenwerken met stakeholders) met oog voor ruimtelijke kwaliteit en lokale opgaven.

Taken:

 • Je draagt bij aan de totstandkoming van de uitwerking van de RES 1.0 op basis van de startnotitie, handreiking RES en uitgangspuntennotitie en de concept-RES van de regio; 
 • Je geeft sturing aan de werkgroepen die werken aan de inhoud van de RES 1.0;
 • Je bewaakt de samenhang en de integraliteit tussen de werkgroepen met daarbij de focus op het vervolgproces, de sociale aspecten en participatie;
 • Je houdt je bezig met het voorbereiden en begeleiden van de uitwerking van thema’s duurzaam opwekken van elektriciteit, duurzame opwek van warmte en energiebesparing. Dit in samenwerking met stakeholders om te komen tot keuzes en stappen richting uitvoering;
 • Je schakelt actief in het krachtenveld: aandacht voor draagvlak van betrokken organisaties (ambtelijk en bestuurlijk) en deelname van vertegenwoordigers uit de organisaties in werkgroepen;
 • Je verbindt met aanpalende processen (bijv. de provinciale omgevingsvisie);
 • Je beoordeelt of de RES 1.0 voldoet aan de uitgangspunten, aannames en rekenregels zoals vastgesteld in de handreiking RES en onze uitgangspuntennotitie.

Wat heb je hiervoor nodig? 

Als vanzelfsprekend vind jij duurzame energietransitie een belangrijk onderwerp. Los van dat je het belangrijk vindt, heb je kennis en ervaring op het (technisch) gebied van energietransitie, ruimtelijke ordening en participatie (bewezen trackrecord met projecten hernieuwbare energie op land). Je bent het type dat graag aan de slag gaat, met een positieve instelling en uitstraling. Als technisch projectleider ben je proactief en handel je snel omdat je concrete resultaten wil boeken. Je beschikt over projectmanagementtalent. Je bent communicatief vaardig en met jouw enthousiasme krijg jij mensen in beweging en je laat je niet uit het veld slaan wanneer dingen eens wat moeilijker gaan. Je bent in staat om inhoudelijke opgaven te verbinden met processen. We zijn een beweging in oprichting, dus verwacht geen klus waarin alles al helemaal duidelijk is en er overal een rode loper voor je uit ligt. Je kan daarom complexe situaties structureren, leven met strakke deadlines en goed omgaan met verandering.

Wat vragen we van jou?

 • Afgeronde, bij voorkeur,  technische WO-opleiding.
 • Strategisch werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met energietransitie in de brede zin.
 • Deskundig in het opstellen van een kwalitatief en participatief onderbouwd en doorgerekend RES-plan.
 • Politiek en bestuurlijk sensitief: kennis van bestuurlijke processen binnen gemeenten, waterschappen en provincie.
 • In staat om inhoudelijke opgaven te verbinden met processen.
 • In staat inhoudelijk en procesmatig verbanden te leggen met andere regionale, lokale en provinciale trajecten        . 
 • Belangeloos advies.

Werken bij AdVinci

AdVinci is een Advies- & Detacheringsbureau voor de lokale overheid in het Ruimtelijk Domein. Een speerpunt van AdVinci is het opleiden van starters die afgestudeerd zijn in een van de betreffende vakgebieden. Onze missie is jong talent zonder ervaring hun eerste baan te bieden bij de lokale overheid. Zo maken we de sector elke dag toekomstbestendiger en kunnen we jou de kans geven die je verdient.

Wat kun je verwachten van AdVinci:

 • AdVinci bemiddelt voor je om mooie opdrachten bij de overheid uit te kunnen voeren.
 • Ondersteuning vanuit AdVinci.
 • Kennis en ervaring die collega’s met je delen.
 • Een superleuk team.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Eindeloze groei- en ontwikkelmogelijkheden.

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op.
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting.
 • Je werkomgeving is dynamisch.
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau.
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden..

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Hopelijk tot snel!

Soort dienstverband: Voltijd/Part-time in overleg. Uitzicht op vast dienstverband bij AdVinci en/of de opdrachtgever.