Trainee Erfgoed

Voor het Team Ruimtelijk Beleid van een van onze opdrachtgevers in Noord-Oost Brabant zijn we op zoek naar een trainee / junior medewerker richting (steden)bouwkunde, geschiedenis, architectuur, cultureel erfgoed of vergelijkbaar.

Wat houdt de opdracht in? 

Gedurende ongeveer een kwartaal doe jij twee dagen per week onderzoek naar de mogelijkheid om de stad waarin de gemeente is gevestigd als ‘Jan de Jongstad’ te gaan profileren. Jij vindt het antwoord op de vraag of (de gemeente) bijzonder is op het gebied van architectuur van Jan de Jong *) en adviseert of en zo ja, hoe het dan onderdeel zou moeten zijn van het gemeentebeleid. 

Wat heb je hiervoor nodig? 

Ben jij HBO / WO opgeleid, ben jij zeer geïnteresseerd in (steden)bouwkundige geschiedenis, architectuur en cultureel erfgoed en heb jij affiniteit met wederopbouwarchitectuur? Kun jij dit koppelen aan kansen voor citymarketing?  

Dan is dit misschien wel iets voor jou! 

Wat biedt de opdrachtgever jou?

 • Een baan met toekomst.
 • Interne begeleiding tot zelfstandig adviseur.
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • Een professionele werkplek waarbij je iets kunt betekenen voor de leefomgeving. 

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een HBO/WO opleiding (bijna) afgerond richting de fysieke leefomgeving waarin Erfgoed/Geschiedenis/Cultuur/(Steden)Bouwkunde aan bod is gekomen.
 • Je bent flexibel en ziet overal een uitdaging in.
 • Je bent enthousiast en kan jezelf goed presenteren.
 • Je bent leergierig.
 • Je woont in de omgeving van Noord-Oost Brabant of bent bereid tot reizen.

AdVinci is een Advies- & Detacheringsbureau voor de lokale overheid in het Ruimtelijk Domein. Een speerpunt van AdVinci is het opleiden van starters die afgestudeerd zijn in een van de betreffende vakgebieden. Onze missie is jong talent zonder ervaring hun eerste baan te bieden bij de lokale overheid. Zo maken we de sector elke dag toekomstbestendiger en kunnen we jou de kans geven die je verdient.

Wat kun je verwachten van AdVinci en je traineeship:

 • Je wordt binnen een gemeente of omgevingsdienst door een senior  begeleid binnen je eigen vakgebied en doet zo de nodige ervaring op.
 • Ondersteuning vanuit AdVinci.
 • Kennis en ervaring die collega’s met je delen.
 • Een superleuk team.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Eindeloze groei- en ontwikkelmogelijkheden.

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting
 • Je werkomgeving is dynamisch
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Hopelijk tot snel!

Soort dienstverband: Voltijd/Part-time in overleg. Uitzicht op vast dienstverband bij AdVinci en/of de opdrachtgever.