Programmamanager implementatie Omgevingswet

Zorg jij samen met ons voor een vliegende start met de Omgevingswet?

AdVinci is voor een organisatie in Noord-Brabant op zoek naar een inspirerende doorpakker, die de slag van ‘denken naar doen’ weet te maken; een boegbeeld voor de organisatie.

Jij bent een programmamanager, die werkt vanuit een strategisch overzicht van alle aspecten die samenhangen met de implementatie van de Omgevingswet bij de organisatie en omliggende gemeenten. Jij schakelt vlot tussen het strategisch, tactisch en operationeel niveau en je bestuurlijke antenne is goed ontwikkeld. Dit vinden we belangrijk omdat de bestuurlijke context waarbinnen de organisatie opereert in ontwikkeling is en aan het begin staat van een transformatie. Deze (bestuurlijke) verandering is van invloed op de implementatie van de Omgevingswet. De programmamanager, die wij zoeken, beschouwt dit als een extra uitdaging, in aanvulling op de inhoud van deze opdracht.

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de Omgevingswet. We hebben al het nodige voorbereid, dus je stapt op een rijdende trein, met een enthousiast team. Je stuurt op resultaten en bewaakt de samenhang van de 4 projecten, die tot het programma behoren. Je verbindt de inhoud aan mensen en hebt scherp zicht op wat mensen nodig hebben om in de geest van de Omgevingswet te gaan werken. De inhoud is ‘gesneden koek’ en je hebt een relevant ambtelijk en bestuurlijk netwerk.

Taken

 1. Programmamanagement: In 2020 ligt de nadruk op de uitvoering van de 21 opgaven, die tot een succesvolle en tijdige implementatie leiden (zie VNG.nl)
 2. Het in positie houden en faciliteren van de projectleiders en sturen op de samenhang van de projecten
 3. Het borgen van de samenhang met de bestuurlijke veranderingen; afstemming met het bestuur van de betrokken gemeenten.

Je hebt

 • een relevante academische opleiding succesvol afgerond.
 • kennis van de actuele inhoud en stand van zaken inzake de Omgevingswet.
 • minimaal 5 jaar ervaring in het werken in een politiek sensitieve omgeving -bij voorkeur een gemeente.
 • recent als programmamanager een soortgelijk project op het gebied van de openbare ruimte succesvol gerealiseerd.
 • Je bent bestuurlijk sensitief, communicatief sterk, flexibel, creatief, doortastend en resultaatgericht.
 • Jij ‘bouwt bruggen’: jij verbindt, bent goed in samenwerken en een excellente netwerker.
 • Jij inspireert en overtuigt.

Je bent vanaf 1 maart 32 uur per week beschikbaar voor deze opdracht, voor 1 jaar.

Kun je jezelf in bovenstaande vinden en ga je graag de uitdaging bij de lokale overheid aan? Solliciteer nu bij AdVinci!

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting
 • Je werkomgeving is dynamisch
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Hopelijk tot snel!