Opleiding & Traineeship Omgevingswet

Locatie: Utrecht

Sneller, eenvoudiger en meer ruimte voor initiatief. Deze kernwaarden staan centraal in de nieuwe Omgevingswet. De huidige regels voor ruimtelijke plannen zijn ingewikkeld, onduidelijk en verspreid. De Omgevingswet vereenvoudigt de regels en voegt ze samen. Alle regels over de fysieke leefomgeving vallen straks onder één wet. Dit leidt tot duidelijkheid, zekerheid en samenhang.

De nieuwe wet treedt in 2021 definitief in werking. Voor nu brengt deze nog een hoop moeilijkheden met zich mee, de lokale overheid is nog niet berekend op een dergelijke transitie en dient zich op korte termijn gedegen voor te gaan bereiden op deze nieuwe wet die een geheel andere denkwijze met zich meebrengt. Verandertrajecten kosten echter vaak teveel tijd, geld en moeite. Dit hopen wij de lokale overheid uit handen te nemen:

Bij AdVinci zijn we dit jaar gestart met een innovatief project: WeZijnOM. Ons doel is om binnen dit project jonge pioniers te scholen die als experts van de nieuwe Omgevingswet kunnen gaan functioneren binnen gemeentes en omgevingsdiensten. Zo kunnen zij de implementatie begeleiden en vergemakkelijken.

Binnen ons opleidingstraject krijg je op de bijeenkomsten te maken met casussen, onderwerpen en vraagstukken binnen het Ruimtelijk vakgebied, wij geven je de kennis mee om deze te gaan benaderen vanuit je eigen vakgebied en vanuit de denkwijze van de nieuwe Omgevingswet. Tijdens het opleidingstraject volg je een traineeship bij de lokale overheid om zo al de nodige praktische ervaring op te doen.

Na het afronden van het opleidingstraject binnen WeZijnOM mag je jezelf adviseur van de toekomst noemen en ben je klaargestoomd om aan je eerste ‘’WeZijnOM’’ opdracht te beginnen! Je wordt gekoppeld aan een senior-medewerker die je ondersteund in je werk en je de fijne kneepjes van het vak kan bijbrengen.

Samen met deze Omgevingsleider maak jij vanuit de lokale overheid Nederland elke dag een stukje mooier!

Wat kun je verwachten binnen het WeZijnOM traject:

 • Je wordt in een aantal bijeenkomsten in Utrecht opgeleid tot Omgevingswet-expert (onder het genot van pizza).
 • Je doet ervaring op als trainee bij de lokale overheid
 • Je krijgt de kans om te sparren met ervaren medewerkers en kan zo een netwerk opbouwen
 • Je wordt gekoppeld aan een senior medewerker in de eerste WZO opdracht, super leerzaam natuurlijk!
 • Je maakt deel uit van een ambitieus team dat als hoofddoel heeft om Nederland elke dag een beetje mooier te maken.

Meer info: www.wezijnom.nu

Wat vragen we van jou:

 • Minimaal een (bijna) afgeronde HBO/WO opleiding richting RO/Planologie/Bouwkunde/Milieukunde/Rechtsgeleerdheid/vergelijkbaar
 • 0-1 jaar werkervaring
 • Je bent een echte aanpakker en doorzetter
 • Je bent flexibel en ziet overal een uitdaging in
 • Je bent enthousiast en kan jezelf goed presenteren
 • Je bent leergierig

Kun je jezelf in bovenstaande vinden en ga je graag de uitdaging aan? Meld je dan nu aan als aankomend Omgevingsexpert binnen WeZijnOM!

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting
 • Je werkomgeving is dynamisch
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Hopelijk tot snel!

Soort dienstverband: Voltijd